Източник и кадър: bgonair.bgМинистерството на икономиката пренасочва 10 млн. лв. към Министерството на туризма.

...
Източник и кадър: bgonair.bgМинистерството на икономиката пренасочва 10 млн. лв. към Министерството на туризма.
Коментари Харесай

Николай Миндов: Ще стане така, че ако има работа, няма да имаме екскурзоводи

Източник и кадър: bgonair.bg

Министерството на стопанската система пренасочва  10 млн. лева  към Министерството на туризма. Средствата са предопределени за туроператорите и туристическите сътрудници.

Ковид-19 подложи на тестване туристическия отрасъл. Екскурзоводите не работят от близо половин година, секторът търпи загуби за милиони.

" Страшното е, в случай че ние загубим тези хора. Ако тези хора изоставен и си намерят друга работа, следващата година ще би трябвало да търсим нови екскурзоводи. За да станеш добър екскурзовод трябват години.  Ще стане по този начин, че в случай че има работа няма да имаме екскурзоводи ", счита ръководителят на Асоциацията на екскурзоводите Николай Миндов.

След митинга на туроператори и екскурзоводи държавно управление отпусна 10 млн. лв., само че единствено за туроператорите. За екскурзоводите се плануват обществени ограничения.

 

 

" 10 милиона от Министерството на стопанската система можем да претрансформираме ", съобщи министър председателят Бойко Борисов.

Туроператорите ще могат да аплайват за помощ в размер на 10% от оборотите си за предходната година. А по публични данни загуби търпят 1428 екскурзоводи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР